Så bjuder du på god laktosfri mat

För den som är laktosfri sedan länge är det säkerligen inga problem att laga god laktosfri mat. Men är du nybörjare som vill dra in på mejeriprodukter eller vill bjuda laktosintoleranta gäster på god mat, kan det kännas klurigare till en början. Det gäller att vara observant så det blir rätt, men med lite inspiration ska det nog gå vägen.

Men en laktosfri matkasse får du hem ingredienserna och dessutom recepten och inspirationen som behövs. Oavsett om du själv ska börja äta laktosfritt eller ska ha gäster, är det smidigt med en laktosfri matkasse. Kanske hittar du några rätter som blir stående på den fasta matsedeln?

Fördelar med laktosfri matkasse

Fördelar med matkassar är många, så det är inte förvånande att de blivit så populära. Om du väljer en laktosfri matkasse slipper du stå och läsa på alla förpackningar i affären, och du slipper även arbetet med att leta upp lämpliga recept. På så sätt kan du välja det som passar dig i samband med beställning, invänta leverans och börja laga mat. Det är ett bra sätt att prova nya recept då du vet att du får med det som behövs, och sedan kan du spara de beprövade favoritrecepten till framtiden. Det är även ett bra alternativ för dig som ska ha gäster och inte vet så mycket om laktosfria produkter och rätter. Då sparar du en del tid du annars hade behövt lägga på att leta recept, bra produkter och allmän information om laktosintolerans.

Tips på laktosfria desserter att bjuda på

Det finns många goda laktosfria desserter, där du enkelt kan byta ut några ingredienser från ett traditionellt recept. Om du vill göra det enkelt men gott för dig och gästerna, så tycker de flesta om en fruktsallad. Om du vill ha något sötare, finns det många recept på laktosfri kladdkaka eller laktosfria dessertpajer. Till dessa desserter passar det utmärkt med laktosfri grädde eller laktosfri glass. Om du inte är speciellt insatt i vad som är laktosfritt, och du ska äta laktosfritt av hälsoskäl eller vill bjuda någon med laktosintolerans kan det vara en bra idé att enbart utgå från laktosfria recept och välja varor med laktosfri märkning. Men det finns naturligtvis även många livsmedel som är naturligt laktosfria, som kanske inte har någon märkning. Därför kan det vara säkrare att välja märkta varor om du inte är helt säker på vad som är laktosfritt. Då veganer inte äter mejeriprodukter, finns det även många veganska produkter som kan passa de som har en laktosfri kost.