Vikten av god hygien i kök

Köket är platsen där det är extra viktigt att hålla god hygien – oavsett om det är ditt eget kök där hemma eller ett storkök till någon form av restaurang. Ju större kök du har desto viktigare blir det att du har en plan för renhållning och handhavande av råvaror och mat.

Ta hjälp av proffsen

Storkök i exempelvis restauranger har en mängd stora maskiner vilket gör att det krävs grundlig kunskap för att håll dem rena och i toppskick. Blir maskinerna smutsiga kan den dåliga hygienen påverka gästernas hälsa och skulle maskinerna gå sönder går det också till slut ut över kunderna och maten de betalar för. Just i storkök slits maskinerna fort och då behövs professionell assistans. Med hjälp av storköksservice i Stockholm blir utrustningen i storköken snabbt reparerad så att arbetet kan fortskrida utan större avbrott. Service Partners RMS kommer fort ut till er med någon av sina servicebilar vilka är utrustade med en mängd reservdelar. Detta gör att de ofta kan reparera den aktuella maskinen redan vid sitt första besök. Krävs det att maskinen transporteras till deras verkstad kan antingen ni på restaurangen köra dit den eller så hämtas den upp av RMS personal. De utför även installationer och garantireparationer. Allt blir smidigt och fokus ligger på att ni på restaurangen ska kunna fortsätta ert arbete utan för långa avbrott.

Värdesätt kvalitet och hygien

Det är inte bara köksutrustningen som behöver hållas ren; även alla som arbetar i köket behöver hålla god hygien för att exempelvis inte sprida smittor eller utsätta matgästerna för annat otrevligt. Hårnät är viktigt, liksom att alltid tvätta händerna noggrant innan du hanterar någon form av mat eller råvaror. Varje kök ska ha hygienföreskrifter så ta en titt på dem om du känner dig det minsta osäker. Kombinationen av personlig hygien och rätt underhållna köksmaskiner lägger grunden för ett fräscht, snyggt och framgångsrikt storkök och restaurang, så lägg stort fokus på de bitarna för att ha den bästa basen att stå på. Lägg till färska råvaror av hög kvalitet, en enkel men intressant meny, en bra ledning och härliga och passionerade medarbetare så har ni alla möjligheter att lyckas med er verksamhet. Värna om gästerna och ge dem en utsökt matupplevelse så lär de komma tillbaka gång på gång.