Viktiga ingredienser

I ett kök krävs det en hel del saker för att man ska kunna laga mat, baka och göra olika drycker. Ju mer man arbetar i köket, desto mer ingredienser kommer man att behöva. Ofta kostar det inte speciellt mycket att köpa in sakerna och de räcker länge. Men vad är bra att ha hemma?

Saker för matlagning

När man ska laga mat kan ingredienserna variera beroende på vilken typ av kost man har, och om man har några allergier med mera. Pasta, potatis, mjölk, kryddor och kött eller annat protein är dock sådant de allra flesta har hemma.

Bakning

När man ska baka behöver man flera olika sorters mjöl, jäst och ofta sirap. Om det är tal om fikabröd kan också kakao, olika nötter, socker och ströbröd behövas. Alla ingredienser som används i bakning har i stort sett obegränsad hållbarhet, i alla fall när det gäller varorna som förvaras i skafferi. Mjöl och socker har ofta inte bäst föredatum. Undantag är mjölsorter med tillsatt torrjäst. Att använda mjölet efter datumet är dock inte farligt men man får räkna med att degen kanske inte jäser fullt lika bra.

Dryckesingredienser

Om man vill göra olika drycker är ingredienser som vatten, kaffe, te med mera obligatoriskt. Om det gäller drycker med alkohol kan det också vara bra att ha ett lite större sortiment av sådant. Många väljer att åka utomlands och handla, men det gäller att inte handla för mycket. Då kan tullverket gripa in och börja fundera över om en person möjligen smugglar in alkohol för att sälja.