Skaderisker

Om man är rädd för att skära sig, bränna sig eller skada sig på annat sätt kan det bli problem att arbeta i ett kök. Det gäller att se upp för farorna är alltid nära förestående. Det kan vara så enkelt som att man ska skära en frukt och slinter med kniven. Man kan också råka nudda en varm stekpanna eller plåt och genast är skadan skedd. Men hur kan man förhindra det?

Varma saker långt in

För att undvika brännskador är det klokt att placera varma kastruller och stekpannor långt in på köksbänken eller spisen. Handtagen bör vändas inåt så att ett barn inte kan få tag i dem.

Knivar

Vassa knivar bör hållas undan. De läggs ner i disken med eggen mot kanten, eller så sätts de i ett knivställ som inte kan vältas så lätt. Ett annat smart sätt att förvara knivarna på är i en låda med ett speciellt avsett fack för knivar. Då blir eggen inte slö och man löper inte någon risk att ett husdjur kan komma åt knivarna när de är på bänken. Det kan förhindra många olika skador på människor och djur.