Italiensk restaurangmat

Mat är något som alla behöver, men inom en del kulturer är mat värt mycket mer än bara näringen som man får i sig. Italien är ett av dessa länder, varpå italienska kockar brinner starkt för sin mat. Därför kommer denna artikel gå igenom italiensk restaurangmat, samt vad det innebär att äta på restaurang i Italien.

Vad är italiensk restaurangmat?

Att äta italiensk mat innebär ofta att man äter någon typ pasta eller pizza. I Italien finns det dock många rätter som man i Sverige inte hört talas om tidigare, samt varianter på alla dessa. En av dessa rätter är lasagne, i Italien går det nämligen att köpa lasagne i en mängd olika former och smaker. Det finns exempelvis vegetarisk lasagne, lasagne som görs på lamm och lasagne där pastan blandas ut med spenat. På så sätt finns det väldigt mycket att upptäcka när det kommer till maten i Italien. Det viktiga är dock att åka till Italien för att få upptäcka de olika recepten.

Restaurangbesök i Italien

Att äta på restaurang i Italien är inte som att äta på restaurang i Sverige. Det första man möts av är nämligen en mängd olika servitörer, vilka oftast inte pratar speciellt mycket engelska. Därefter visas man till sitt bord där bröd, olivolja och balsamvinäger redan är framdukat. Bröd är nämligen gratis på nästan alla restauranger i Italien. Därefter får man menyn där det ofta är vanligt att dela upp rätterna i förrätt och huvudrätt.