5 Olika populära dieter

Dags att sätta ihop en matkasse? Det blir enklare om du har koll på några av de populäraste dieterna. Att kosten är viktig för hur du mår har jag skrivit om tidigare på den här bloggen. Av den anledningen har jag skrivit ihop den här lilla listan med några av de mest välkända dieterna. Kanske kan det inspirera dig nästan gång du komponerar en matkasse.

Paleo

Enligt förespråkarna för paleo-dieten ska du äta samma typ av föda som våra förfäder åt för tusentals år sedan. Det betyder gott om nötter, frukt och kött.

LCHF

Low Carb High Fat är en av de senaste årens mest populära dieter. Enligt den ska du framför allt äta kött och stora mängder fett. Kolhydrater ska du däremot utesluta i princip helt. Då vet du vad du ska ta med för en nyttig matkasse som du enkelt kan beställa online.

Atkins

Atkins påminner i viss utsträckning om LCHF i det att den också propagerar för att äta lite kolhydrater. Inom Atkins behöver du dock inte utesluta vissa typer av grönsaker.

5:2

Inom 5:2 finns det egentligen inga regler för vad du får och inte får äta. Här handlar det istället om att du fastar med regelbundna mellanrum. Närmare bestämt ska du äta som vanligt 5 av veckans dagar. De övriga två begränsar du kaloriintaget till mellan 500-600 kalorier per dag.