Tips på mat inför sommarfesten

Att ha fest är något som nästan alla har på sommaren i Sverige. Detta på grund av att de flesta svenskar blir betydligt mer aktiva på sommaren och vill umgås med nära och kära. Beroende på hur man bor brukar de flesta föredra att ha en sommarfest i trädgården, antingen där man bor eller genom att hyra en trevlig gård. Denna artikel kommer därför att ge tips och råd när man ska ha sommarfest i trädgården, speciellt när det gäller mat och dryck.

Duka upp med långbord

Något av det trevligaste som finns är att duka upp med ett långbord i trädgården. Om man bor på en bondgård eller hyr en gård för festen kan man också sätta upp bordet nära hagen så att man får en naturskön känsla. De allra flesta gårdar i Sverige har nämligen bra grindar så att inte djuren kan ta sig in på festområdet. Det kan dock vara bra att uppgradera dessa om man känner sig osäker. Som tur är säljer Kellfri bra grindar på nätet om man känner att man inte har tid att åka någonstans.

Tips på mat och dryck

Det allra vanligaste att äta på sommarfester i Sverige är grillat i olika former, detta passar båda barn och vuxna. Att grilla är också något av en tradition som svenskar har, varpå enkla kryddor som grillkrydda, salt och peppar funkar utmärkt. Om man vill kan man dock gör det extra intressant genom att hämta inspiration from Asien. Det är nämligen väldigt gott att göra marinad av lite soja, grillolja, sambal oelek och vitlök. Detta gör att köttet får en spännande hetta.

När det gäller kött är nötkött bland det mest populära köttet i Sverige, men fläskkött och kyckling är såklart också populärt. Beroende på vad man vill göra kan man marinera köttet på olika sätt. Kyckling passar exempelvis bra med en marinad gjord av yoghurt, olivolja och paprika. När det handlar om dryck kan det till exempel vara gott att göra en stor sangria som gästerna själva kan gå och ta av. Sangria är också billigt att göra och det är mycket få människor som inte gillar det.