Lider du av dålig andedräkt?

Dålig andedräkt kan bero på flera saker. Det vanligaste handlar om vad vi äter för något. Det finns tyvärr mycket god mat och dryck som är rena döden när det kommer till vår andedräkt. Här är tips på saker du bör undvika för att inte riskera att lukta illa i munnen.

Om du undviker alla dessa och ändå känner att du har konstant dålig andedräkt kan det istället vara ett medicinskt problem och det är viktigt att kolla upp.

Kaffe och te

Kaffe är ett måste för många men det är tyvärr en riktigt dålig idé för munhälsan. Tänderna blir gula och det är stor risk att man luktar illa efteråt. Samma sak gäller vissa teer, framförallt svarta. Ta ett tuggummi eller borsta tänderna för att lindra andedräkten något.

Vitlök

Alla har vi haft den – Vitlöksandedräkten. Den är riktigt svår att råda bot på, så tänk dig för innan du kryddar maten med extra vitlök.

Mejeriprodukter

Feta mejeriprodukter är en riktig bov när det gäller dålig andedräkt. Yoghurt, gräddfil och filmjölk kan göra munnen riktigt sur. Även ost är en bidragande orsak till en osmaklig odör från munhålan.

Alkohol

Alla känner nog till att alkohol får en att lukta riktigt illa i munnen. Framförallt öl och ren sprit ställer till det ordentligt. För att lindra besvären så tugga tuggummi mellan enheterna och drick med måtta!