Riskabla livsmedel

Man kan inte bortse från att det finns vissa livsmedel som är mer riskabla än andra när det kommer till sjukdomar. Men vad bör man undvika?

Råa livsmedel

Oftast är det personer som ätit eller varit i kontakt med råa livsmedel som blir sjuka. Det spelar ingen roll om det är vuxna eller barn. Livsmedel som inte har tillagats till en temperatur som är hög nog bör alltså undvikas. Sushi är en av de saker man bör vara försiktig med.

Osköljd sallad

Det finns många gånger olika bakterier i sallad. Det beror ofta på att salladen inte har blivit sköljd ordentligt. Man kan ofta se personer hälla sallad från salladspåsar rakt ner i salladsskålen men det klokaste är faktiskt att skölja igenom den ordentligt först så att eventuella insekter, jord med mera sköljs bort.

Fågel

När man tillagar fågel måste man alltid vara lite mer på sin vakt. Kyckling har många gånger rykte om sig att sprida sjukdomar som salmonella och det kan ske. I dag testas de allra flesta kycklingar efter slakt men ibland kan en och annan slinka med. Även när det gäller ägg måste man se upp.