Mat till barnkalaset

Har du fått i uppgift att anordna ett barnkalas? Är det ditt eget barn som fyller år eller ska du kanske hjälpa en vän eller ett syskon? Härligt! Att anordna barnkalas är riktigt roligt och det bästa är att det inte finns några gränser eller normer som du måste hålla dig till, åtminstone inte när det kommer till maten.

Som många dock är medvetna om så är barn väldigt petiga när det kommer till mat och detta är naturligtvis något som man vill undvika om man ska bjuda på mat på en fest. Då är det viktigt att maten är enkel, god, går snabbt att tillaga och kanske även kan förberedas dagen innan. En riktig klassiker är korv med bröd och det är inte så svårt att förstå varför. Korv med bröd är en riktig storfavorit som uppfyller alla “krav” som kalasmat bör ha.

Här nedan har vi listat några riktigt bra maträtter som du kan använda dig av när du ska bjuda in till kalas. Glöm inte bort att skicka iväg inbjudningskort till kalas i god tid och be gästerna O.S.A så snabbt som möjligt. Du behöver veta hur mycket mat du ska köpa in!

Korv med bröd – Vi nämnde det tidigare, men vi nämner det igen! Korv med bröd är utmärkt att använda sig av när du ska bjuda på mat på kalaset. Se till att det finns olika alternativ på korvarna, t.ex. kyckling, fläsk och sojakorv.

Hamburgare med bröd – Hamburgare med bröd är ytterligare ett praktexempel på riktigt bra mat att bjuda på när det vankas kalas. Duka upp en liten buffé där barnen själva får välja vad som ska vara på hamburgaren. Se till att det finns gott om servetter på plats, du får räkna med en hel del kladd. Är det sommar och ni har kalaset utomhus kan ni med fördel grilla!

Tacos – Tacos är riktigt gott, enkelt att förbereda och majoriteten av alla barn älskar det. Här finns det så många olika produkter att välja mellan, så om du vill (och har råd) kan du ta lite av allt. Du behöver dock inte ha alla olika grönsaksalternativ. För barn räcker det vanligtvis gott och väl med gurka, sallad, majs och paprika. Precis som med hamburgaren så bör du låta barnen få lägga upp och ihop sina tacos själva. Det blir roligare då.

Pizza – Pizza är enkelt, går snabbt och kan tillagas medan du tar hand om gästerna. Har du tid och ork kan du göra egna pizzor, men när det kommer till barn går det minst lika bra med fryspizza som du värmer i ugnen. Använd dig gärna av olika typer av pizzor så att barnen själva kan välja.