Superfrukosten som håller dig pigg hela dagen

Känner du dig trött redan några timmar efter du har gått upp? Dippar du på eftermiddagen eller är hungrig redan någon timme efter frukosten? Då äter du förmodligen helt fel till frukost. Trots att det är vida känt att frukosten är dagens viktigaste måltid är det många som slarvar och äter sådant som kroppen inte alls behöver för en riktigt bra start på dagen.

Hälsosamma smörgåsar

Få saker är bättre att äta till frukost än en nyttig smörgås med proteinrika pålägg. För att undvika onödigt socker och kalorier är knäckebröd det bästa alternativet. Hos Wasa.com finns ett brett utbud av olika knäckebröd. Deras olika knäckebröd är alla skapade på fullkorn, klimatkompenserade och superkrispiga. Välj din favoritsort och testa sedan någon av kombinationerna nedan för att få en nyttig, proteinrik och framförallt god start på dagen.

Varianter med keso

För de med stort proteinbehov är keso en riktig guldgruva. För att höja det extra så toppa gärna med kaviar eller ett ägg. Just protein tillsammans med fullkornsknäckebröd ger en fantastisk start på dagen, och håller energin uppe länge.

Att tänka till på vad man äter på morgonen kan rädda en från näringsbrist och kronisk trötthet. Det bästa är att äta en lagom stor frukost inom en timme efter att man har vaknat, för att sedan snabbt komma igång med dagens aktiviteter, ett träningspass eller en rask promenad.

Mozzarella-dröm till frukost

En liten caprese på mackan, ja varför inte? Variera tomatskivor med skivor av mozzarella på knäckemackan, toppa med basilika och ringla på lite olivolja för smakens skull. Detta är knäckemackornas Rolls-Royce och en utmärkt frukost till helgen då man gärna vill lyxa till det lite. Dessa matiga mackor passar perfekt tillsammans med ett glas färskpressad juice och en espresso på morgonen.

Knäckebröd med avokado

De senaste åren har avokadotrenden växt sig stark bland såväl superstjärnorna i USA som bland vanliga Svenssons här hemma i Sverige. Det är inte svårt att förstå varför – avokado innehåller mängder av nyttiga mineraler, vitaminer och hälsosamma fetter.

Ett bra variant på den klassiska avokadotoasten är hårt bröd med avokado, chili och lime. Kombinationen påminner om en guacamole och hettan från chilin ger ett extra sting på morgonen och är dessutom bra för att få igång ämnesomsättningen tidigt. För den som vill ha något mildare är avokado med citron och hackade tomater ett perfekt alternativ.